De afgelopen periode kwam ik twee mooie beeldspraken tegen die goed bij me passen. Ik deel ze graag met jullie.

Mijn lieve schoonzus kwam met deze:
‘ Een kreeft groeit en op een gegeven moment wordt zijn pantser te krap. Het past niet meer en daarom werpt hij het af. Maar in de tijd die het kost om een nieuw pantser te laten groeien en voldoende stevig te laten worden, is hij onbeschermd. Hij wacht daarom onder een steen of andere rustige plek totdat het grotere, ruimere pantser sterk genoeg is om weer de wereld in te gaan.’

Hoe herkenbaar! Ten eerste het krappe gevoel, maar ook dat het stilstaan en even terugtrekken hoort bij groeien. Dat je jezelf daar ook de tijd en rust voor mag geven!
kreeft

En de tweede kwam langs tijdens de workshop inituitief wastekenen bij Tessa Coaching https://www.facebook.com/tessacoaching in Lichtenvoorde. Een leuke oefening in loslaten, want je hebt geen controle op de kleur en de vorm die ontstaat op het papier door de was.
En na het maken van de afbeelding ga je kijken wat je er in ziet. Een kijkje in je hoofd eigenlijk, want je referentiekader zegt alles over wat je op de tekening ziet. ‘We don’t see things as they are, we see things as we are’….
En na afloop van de leuke avond trokken we een kaartje met een afbeelding waar een tekst bij hoorde met een bepaalde boodschap. Trek ik dus een kaartje met een zeepaardje in een mooie blauwe oceaan.
Met een belangrijk zinnetje in de boodschap die ik voorgelezen kreeg: ‘ Een zeepaardje stuurt niet, hij drijft mee met de stroming. Vertrouw er op, je wordt gestuurd….’

Dat je zo’n zinnetje meekrijgt op het moment dat je er wel weer aan toe was om dat even te horen! Mooi hoor…

zeepardje

De mooie kaarten die ik voor mezelf kocht om deze beeldspraak kracht bij te zetten, vond ik bij de Grolse Meisjes (www.grolsemeisjes.nl) en de kaarten zijn van de jonge geweldige AKI studente Kim Olyslager https://www.facebook.com/kim.olyslager. Ware kunstwerkjes die ze maakt!