In augustus 2015 stap ik zonder al te veel bedenktijd in het traject ‘Starters4Communities Achterhoek’. Er is ruimte voor 15 deelnemers en er wordt geworven in een brede leeftijdscategorie en gestreefd naar een gelijke inbreng van mannelijke en vrouwelijke deelnemers.
Er ontstaat uiteindelijk een groep van 10 ambitieuze vrouwen tussen de 20-40 jaar oud, die zich willen ontwikkelen in het sociaal ondernemerschap. Om het reeds gestarte bedrijf vlot te trekken, om de periode tussen afstuderen en de eerste baan te overbruggen of, zoals in mijn geval: het starten van een eigen onderneming te onderzoeken en vorm te geven.
De eerste fase van het trainingsprogramma bestaat uit het opzetten en uitwerken van een crowdfundingscampagne. De kosten voor deelname aan het traject zijn namelijk laag en het aanvullende bedrag om de training te bekostigen wordt geworven door het uitzetten van acties, sponsoring op persoonlijke titel en het organiseren van een crowdfundingsfeestje. Ook bellen we bedrijven om te vragen of zij ons willen sponsoren.

In deze groep van 10 deelnemers ontmoet ik allemaal mooie mensen, waaronder Linda Eibrink, eigenaar van een eigen bureau LINDASIMONE. Zij is fotografe en vormgever. Ze stelde zichzelf en haar expertise beschikbaar in de crowdfundingscampagne. En daar zag ik natuurlijk een kans :)
Ik heb van Linda een fotoshoot en logo-ontwerp gekocht en was daarmee niet alleen verzekerd van nieuwe profielfoto’s en een nog te ontwikkelen logo, maar we droegen zo ook bij aan het te halen einddoel van de crowdfunding!
In januari (als Linda inmiddels ook door de ervaringen in de training een fulltime baan heeft gevonden!) stemmen we via whats-app en mail af over het logo.
Ik roep een aantal kleuren en symbolen waar ik op dit moment wat mee heb: geel in elk geval omdat ik daar vrolijk van wordt en groen/grijs als contrast.
Ook geef ik Linda aan dat ik er een pijl in verwerkt wil hebben, als symbool voor beweging. Maar het liefst geen statische rechte pijl. Het is namelijk veel logischer dat je ook teruggaat en omwegen maakt als je ergens mee aan het werk bent. Dat is in het leven toch altijd zo? En dat drukt het logo nu perfect uit!
Nogmaals bedankt Linda!
www.lindasimone.nl

OK-logo